7 september 2015
18:45

IF Mölndal Fotboll

Referat: Jitex Mölndal BK U - IF Mölndal Fotboll

Derbydags mot tjejerna från Mölndal Fotboll som vi nu känner ganska väl från zonlaget och Gothia cup, och de satte högsta fart i matchen. Det syntes att de var taggade till tusen denna kvällen, det stod mycket prestige på spel i detta mötet. Pressen var ganska väntad då det var en repris på träningsmatchen mot dem i våras, men det verkar ändå som vi blir lite tagna av stundens allvar och har inte den vanliga rörligheten. Och när motståndarna dessutom spelar ett ganska rakt anfallsspel när de får bollen med många bollar på löpande yttermittfältare så blir det tufft för vår backlinje till en början.
Vi tar oss sakta in i matchen och kommer fram några gånger på högerkanten och skapar ett par frilägen där vi nog trodde att något av dem skulle resultera. Bästa chansen vi har är dock på en missad bakåtpassning av Mölndalsförsvaret som vi hinner ikapp för gästernas mälvakt, lyfter snyggt över henne men bollen drar sig precis utanför stolpen.
Mölndal är inte orfarliga och har ett kanonskott från 25-30 m som Kajsa med viss möda petar över ribban. Och så vid ett tillfälle får vi inte bort bollen i försvaret, blir pressade och tappar boll till deras toppforwad som kommer ensam med Kajsa och kan rulla in 0-1 målen med ca halvtimmen spelad, tungt att åter börja med ett underläge och Mölndalsledarna försöker skapa än mer energi hos sina tjejer.
Men innan domaren blåser till halvtidsvila kan en av våra mittfältare helt solo vandra igenom hela Mölndalsförsvaret och ensam med målvakten gör hon inget misstag, kvitterat genom en stark soloprestation som satt bra innan pausen.
Vi pratar i halvlek att våga mera, att inte gå undan i närkamperna som vi gjort lite i första halvlek och att vilja mera för att vinna denna matchen och det tog tjejerna till sig. Matchen står och väger lite till en början i andra halvlek men efter hörna kan vi ta ledningen på ett snyggt volleyskott rakt upp i nättaket och strax därefter på en genomstickare löper sig ytterforwarden loss och rullar in 3-1 bakom en utrusande Mölndal-mälvakt.
Här trodde vi och nog även våra tjejer att matchen skulle stanna av men Mölndal gav inte upp och med ca 15 minuter kvar så reducerar de på ett långskott som går i en hög båge rakt i mål.
Sista kvarten blir nervös, Mölndal pressar för en kvittering och vårt försvar får kämpa ordentligt för att hålla emot men vi klarar det till slut.
Det blev en riktig derbymatch med mycket kamp och kanske inte så mycket skönspel när man får lite tid på sig innan nästa närkamp. Resultatet kunde nog lika gärna varit oavgjort idag men det är starkt av Jitex-tjejerna att vända matchen och sedan hålla emot pressen hela matchen ut. Det är en styrka att även kunna vinna jämna matcher när spelet inte riktigt funkar som det brukar. Bra kämpat och bra spelat tjejer!